Om du ønsker informasjon om serveringssteder, konserter og eventer, eller åpningstider i svømmehallen - disse skiltene med QR-koder gir deg den informasjonen du trenger. Det er Truls Pedersen, produsent for kultur og frivillighet i Hamar kommune som hadde idéen til denne smarte løsningen.

Fremstå som én by

Tanken bak disse skiltene med QR-koder er at det skal være enkelt å finne frem til og få informasjon om ulike tilbud i byen. Skiltene har likt design og er lett gjenkjennbare. De informerer om alt fra spisesteder til museum, kino og ulike eventer. Truls Pedersen har hatt dette som et overskuddsprosjekt, noe han egentlig ikke hadde tid til, men som avdelingen følte var veldig viktig å få på plass.

«Vi var opptatt av å få frem alt det byen vår har å tilby. Dette er nyttig og fint både for besøkende her, men også for byens egne innbyggere. Det er ofte slik at man ser seg litt blind på det stedet man bor. Her bor man, og så reiser man andre steder for å oppleve ting. Denne trenden ønsker vi å snu. Det skjer veldig mye i vår egen by, man må bare ha informasjon om de ulike tilbudene lett tilgjengelig» - Truls Pedersen, Hamar kommune.


CoreTrek elsker slike litt nerdete oppgaver

Hamar kommune har vært kunde av CoreTrek i mange år. Det er et tett og godt samarbeid, og Truls Pedersen har snakket mye med kundeansvarlig for Hamar kommune og daglig leder av CoreTrek, Kristian Susnic, om ulike prosjekter. Da kulturavdelingen luftet denne idéen til Susnic var ikke CoreTrek vonde å be.  - Dette synes vi er et kjempemorsomt case og vi liker veldig godt de utfordringene Pedersen og Hamar kommune kommer med, sier Susnic. 

Pedersen er glad for at CoreTrek liker disse utfordringene. For ham er det viktig å omgi seg med folk som forstår hvordan kommunen tenker og hvor de vil.

«For meg er det veldig fint å ha en teknisk kompetent person som forstår våre idéer og kan sette dem ut i livet. Jeg forholdt meg til Susnic og en dyktig designer i CoreTrek som forstod akkurat hva som skulle til. CoreTrek har laget en god løsning som er enkel for oss å administrere, og den er også enkel å bruke for sluttbruker - de som søker informasjon ved hjelp av QR-kodene på skiltene som er plassert rundt omkring i byen. Da snakker vi “vinn-vinn”. Det var supert for oss med kronisk dårlig tid og mye å gjøre at dette lot seg realisere såpass smertefritt og raskt.» Truls Pedersen, Hamar kommune.


Kreative Hamar kommune - Jernbaneparken

Mange kreative prosjekter i Hamar kommune, og CoreTrek tar gjerne flere

Hamar kommune gjør mye kreativt for sine innbyggere. Under korona-tiden har alle innbyggere i byen blitt invitert til å delta i flere spennende fellesprosjekter. Megapuslespillet med brikker som bestod av bilder sendt inn av byens innbyggere med stor avduking 17.mai i 2020 er et eksempel. Kunstverket med motiv stupetårnet, også dette en mosaikk av bilder, er et annet. CoreTrek har hatt gleden av å bidra på begge disse prosjektene, nå også dette morsomme informasjonsprosjektet med QR-koder. Vi tar gjerne flere slike kreative utfordringer fra Hamar kommune også i fremtiden. 

Les mer om QR-kodene i Hamar her