Nordmenns forbruk av energi og ressurser er så høyt det ville vært behov for nærmere tre jordkloder hvis alle skulle ha levd som oss!

Naturvernforbundet ønsker med nettsiden tavarepadetduhar.no å hjelpe deg på veien til å ta vare på tingene dine. Gjennom enkle tips og triks kan du selv sørge for godt vedlikehold og enkle reparasjoner, slik at det du er glad i kan leve videre.

Naturvernforbundet ønsker også å synliggjøre hverdagsheltene som finnes over hele Norge. Fiksere som tar vare på håndverket, slik at du kan ta vare på tingene dine. Her finner du en oversikt over lokale håndverkere i ditt nærområde, slik at du kan lett få hjelp til å forlenge levetiden på det som betyr noe for deg.

De som vil ha deg til å bruke og kaste har et stort overtak på de som vil hjelpe deg med å ta vare på det du har. En bortgjemt skredder, et lite hull i veggen der en skomaker tilbyr alt fra nøkkelfiling til veskereparasjon. En møbelsnekker som kan trekke om den gamle sofaen, en urmaker som kan få liv i bestefars klokke. De kan spare deg for tusener av kroner i unødvendige innkjøp – og naturen og klimaet for unødvendig ressursbruk.

 

Du kan lese mer om bakgrunnen for prosjektet hos Naturvernforbundet.

 

Prosjektets støttespillere:

Sparebankstiftelsen

Oslo Håndverk- og Industriforening

Mesterbrevnemnda

Kitchen