Oslo kommune benytter CoreTreks publiseringsløsning CorePublish. I løpet av mange års utvikling har nettstedet deres vokst til nærmere 60 000 sider og det ble komplisert for brukerne å finne frem på nettsidene. Vi i CoreTrek er stolte av at Oslo kommune fortsetter å bruke CorePublish og fokusere på det omfattende innholdet når de lager sine nye sider. Det viser at systemet holder mål og at vi i CoreTrek har kompetanse til å utvikle slike store løsninger.

Prosjektet med å bygge opp nye nettsider begynte for to år siden. Storsatsningen, inspirert av det britiske nettstedet gov.uk, kalles internt for 'Løftet'. Versjon 1.0 av de nye nettsidene ble lansert denne helgen.

Noen spørsmål en typisk Oslo-borger kan stille er:

  • Når er det planleggingsdag i barnehagen?
  • Hvor ligger egentlig gjenbruksstasjonene?
  • Når stenger Tøyenbadet i helgene?
  • Hvilke ledige jobber finnes i kommunen?

Med den nye løsningen er det enkelte å finne frem for alle. Prøv selv: www.oslo.kommune.no
 

Utgangspunktet og arbeidet fremover

Med utgangspunkt i store mengder søkedata fra de gamle nettsidene samt omfattende brukertesting, har man bygget opp en ny struktur med fokus på brukerne av kommunens tjenester.

De gamle sidene, som bygger på en 15 år gammel struktur, har blitt skrotet. Den tekniske plattform CorePublish er beholdt, men alt av maler og innhold er bygget opp på nytt. Nettsidene er i tillegg universelt utformet og tilrettelagt for mobil.

Nå skal Oslo kommunes nettsider raskt kunne besvare konkrete spørsmål om åpningstider, priser, nøkkelinformasjon etc. I tillegg skal det være enkelt å finne frem til ulike tjenester, aktiviteter eller skjemaer.

Vi vil fortsette å bygge nettstedet basert på tilbakemeldinger fra brukerne. Vi vil også følge med på brukermønstrene og hva folk søker etter. Hvis de for eksempel må søke flere ganger før de finner frem, er det et tegn på at søkemotoren ikke er treffsikker nok.

Kommunikasjonsansvarlig André Myrbråten til osloby.no.

For de som ønsker å følge arbeidet videre, les bloggen Oslobeta.

Vi er glade og stolte over at et av Norges største nettsteder bygger videre på CoreTreks brukervennlige publiseringsløsning CorePublish - webredaktørens beste venn - og gratulerer Oslo kommune med et godt resultat!