Next signal
Bransje: Transport, Forskning, Helse
Teknisk platform: Laravel, ReactNative
App
Integrasjoner
Skreddersøm
Webapplikasjon
  • Thomas Ekdahl

    Rådgiver og avdelingsleder
    Thomas Ekdahl
    911 43 630
    Se e-post

NextSignal ønsker å gjøre samfunnet mer tilgjengelig for alle ved hjelp av deres produkter. Gjennom innovasjon og samtelefon-teknologi gir produktene brukerne frihet. Frihet til å reise, frihet til å finne frem gjennom komplekse bygninger, samt mulighet for bedre kunst- og kulturopplevelser.

Alle prosjekter med NextSignal har fokus på Universell utforming og samarbeid med blinde, svaksynte, døve og andre brukergrupper med spesielle behov. CoreTrek og NextSignal har samarbeidet i flere ulike prosjekter med forskningspreg:

LocationCompanion

Innendørs navigeringI dette prosjektet leverte CoreTrek en app for innendørs navigering i komplekse rom (for eksempel U- eller L-formede rom og åpne kontorlandskap med cellekontorer midt i) og mellom etasjer. Appen er spesielt tilpasset blinde og svaksynte. 

Vi leste inn digitale bygningsfiler, gjorde om disse til navigeringsbare skisser som ble lest inn i en database for å finne den optimale ruten mellom rom og etasjer. Internt i rommet ble en spillalgoritme brukt for å beregne den optimale ruten for å unngå kollidere med vegger, stolper og andre faste gjenstander. Det ble også laget støtte for navigering mellom etasjer med trapp, heis eller rampe. Vi testet prosjektet hos Telia i Økern Portal. Samarbeidspartnere var Katenda og Telia.

Teknisk

Bygningsfilene var i BIM-format, og vi brukte graf-database Neo4J. Den opprinnelige plan var å posisjonere brukerne basert på 5G-teknologi, men dette viste seg å ikke være tilstrekkelig modent ennå.

TravelCompanion

I TravelCompanion-prosjektet leverte CoreTrek administrasjonssystemer og API for å finne den optimale veien både innendørs og utendørs. Systemet er universelt utformet, og det er laget for å hjelpe syns- og hørselshemmede med å bruke buss, tog, t-bane og fly. Appen forteller brukeren hvor han/hun er og hjelper med å navigere til for eksempel rett holdeplass. Appen kan også gi stoppestedsinformasjon underveis – på eksempelvis bussreiser. Alt med CoreTrek-teknologi i bunn.

Se demonstrasjon av systemet i videoen under.

FinnRiktig

FinnRiktig-buss gir blinde og svaksynte brukere informasjon om hvor bussene er i sanntid. Her leverte CoreTrek backend og app for å finne riktig buss basert på hvilken bussholdeplass brukeren befant seg på og hvor brukeren skal. Brukeren kan søke opp bussene, velge ønsket buss og få opplest hvor bussen er etterhvert som den nærmer seg. Brukeren får så beskjed om bussen har stoppet og hvor langt han / hun skal gå for å komme til bussen.

Teknisk

Systemet krevde integrasjoner med Entur API, SIRI sanntidsstandard og JourneyPlanner API

CoreTrek Sandefjord
Klinestadmoen 10
3241 Sandefjord

CoreTrek Sandnes
Holbergs gate 15
4306 Sandnes

CoreTrek Oslo
Myrens Verksted 2
0473 Oslo


 

Postadresse:   CoreTrek AS, Klinestadmoen 10, 3241 Sandefjord