Redesign for Hedmarkskommunene

skjermbilde fra nettsidene til Hamar, Stange og Løten kommune
Bransje: Offentlig
Lansert
Nettside
 • André Myrbråten
  481 22 827 481 22 827
  Se e-post
 • Arild Neste

  Salgssjef
  Arild Neste
  977 42 162
  Se e-post

Hamar, Løten og Stange kommune har hatt nettsider fra CoreTrek på CorePublish siden 2005. Med årene har disse nettsidene fått flere redesign og oppdateringer.

De tre kommunene har vært samkjørte og gjort felles oppdateringer underveis, noe som har vært både effektivt og gunstig økonomisk siden de på denne måten har delt på kostnadene for webutvikling på en felles plattform. De har også hatt muligheten til å sparre og gi hverandre innspill, samt dele på arbeidsoppgaver med tanke på for eksempel publisering. 

Vi opplever at Coretrek har god innsikt i den kommunale verden, og følger opp raskt enten det gjelder ledelse, support, teknisk eller design. Nettsidene har blitt mer moderne, og funksjonaliteten med at vi kan krysspublisere mellom kommunene gjør at felles informasjon lett kan deles, og vi kan være hverandres vikarer. - Webredaktør i Stange kommune Heidi Fjellet Kristiansen. 

Utfordring

Ønsket fra kunden var å gjøre tjenestetilbudet til kommunene mer synlig og enklere å finne frem i, samt få et mer moderne og tidsriktig uttrykk på nettsiden. 

Løsning

Våren 2022 fikk nettsidene til de tre kommunene nytt redesign og en oppdatering. Denne siste oppdateringen inkluderte også noen nye funksjonaliteter i tillegg til nytt innhold. 

Et smart grep de tre kommunene har gjort er å invitere brukere til testing av de nye nettsidene i forbindelse med lansering. I løpet av noen timer på en gitt dato kunne brukere teste og gi sine tilbakemeldinger.  

- Målet med de nye nettsidene er at det skal være enklere for innbyggerne å finne informasjonen de trenger, i tillegg til at kommunens tjenester og tilbud presenteres på en klar og tydelig måte. En kommunal webside inneholder ufattelig mye informasjon, og denne gangen valgte vi å starte med helt blanke ark. Alt av bilder og innhold er lagt inn på nytt, og takket være et godt og tett samarbeid med vår webleverandør gjennom mange år, lanserte vi disse sidene i april 2022,  sier webredaktør i Stange kommune Heidi Fjellet Kristiansen. 

 En fornøyd kunde

-   Vi opplever at Coretrek har god innsikt i den kommunale verden, og følger opp raskt enten det gjelder ledelse, support, teknisk eller design, sier Kristiansen. Hun trekker også fram det gode samarbeidet med nabokommunene Løten og Hamar og it-selskapet Hedmark IKT.

-       Nettsidene har blitt mer moderne, og funksjonaliteten med at vi kan krysspublisere mellom kommunene gjør at felles informasjon lett kan deles, og vi kan være hverandres vikarer, avslutter webredaktøren i Stange.

 

screen hamar kommune


Screen stange kommune


screen løten kommune

CoreTrek Sandefjord
Klinestadmoen 10
3241 Sandefjord

CoreTrek Sandnes
Holbergs gate 15
4306 Sandnes

CoreTrek Oslo
Myrens Verksted 2
0473 Oslo


 

Postadresse:   CoreTrek AS, Klinestadmoen 10, 3241 Sandefjord