Slekt og Data - Gravminner

skjermbilde fra www.slektogdata.no/gravminner
Bransje: Organisasjoner
Teknisk platform: CorePublish
Lansert
Nettside
  • Kristian Susnic

    Daglig leder
    Kristian Susnic
    404 13 064
    Se e-post

Gravminner er en norsk database som inneholder over 2,7 millioner registrerte gravminner og mer enn 1,7 millioner bilder av ulike gravminner. Gravminnebasen er et unikt verktøy for å finne norske slektninger begravet i inn- og utland.

Løsningen ligger implementert i nettsiden til Slekt og Data, Norges største frivillige organisasjon for alle som er interessert i slekts- og personhistorie.  

Målet med prosjektet

Målet med dette prosjektet var å få et bedre administrasjonsgrensesnitt som gjør det mer effektivt å administrere og arbeide med løsningen, herunder å vurdere og modernisere prosessen for oppdateringer og import av data. Det var også viktig å modernisere søk og visning for brukere av nettsidene slik at dette presenteres godt både på desktop og mobil.

skjermbilde fra www.slektogdata.no/gravminner

Automatisering og effektivisering

Oppdateringer som tidligere ble gjort manuelt har nå blitt automatisert ved at filer med lister fra kirkeverger kan lastes direkte inn i løsningen. Dette gjør prosessen med å oppdatere både smidigere og mer pålitelig. Det er også tilrettelagt for masse-innlasting av bilder. Løsningen for Gravminner har blitt implementert inn på nettsiden til organisasjonen Slekt og Data. Her er ulike søkefunksjoner enkelt tilgjengelig både for registrerte medlemmer og for dem som ikke er medlemmer av denne organisasjonen.  Registrerte og betalende medlemmer har mulighet til å søke og sortere på flere ulike parametre enn de som ikke er betalende medlemmer. 

Mulighet for søk med interaktivt kart

Ved hjelp av det interaktive kartet er det mulig for medlemmer av Slekt og Data å søke og finne døde norske slektninger begravet over store deler av verden. Det eneste man trenger er et navn, så gjør søkefunksjonen resten. Et nyttig og visuelt verktøy. 

Brukere kan selv bidra med nyttige oppdateringer

Dersom en bruker oppdager feilinformasjon eller kan bidra med utfyllende informasjon, er det mulig å gå direkte inn i løsningen og foreslå oppdatering av ønsket innhold på nettsiden. Når dette skjer vil de som administrerer nettsiden få opp et varsel om endringsmelding. Denne endringsmeldingen må så godkjennes før nettsiden blir oppdatert med den nye informasjonen. På denne måten får de som administrerer nettsiden god hjelp fra sine brukere. 

Økt brukervennlighet gir økt trafikk

Med Gravminner har Slekt og Data fått en løsning som gir økt brukervennlighet både for organisasjonen som administrator og for dem som besøker nettsiden.

CoreTrek Sandefjord
Klinestadmoen 10
3241 Sandefjord

CoreTrek Sandnes
Holbergs gate 15
4306 Sandnes

CoreTrek Oslo
Myrens Verksted 2
0473 Oslo


 

Postadresse:   CoreTrek AS, Klinestadmoen 10, 3241 Sandefjord