Skagerakenergi.no ble kåret til årets nettsted for ikke-børsnoterte selskaper på Farmandprisen 2018. Dette er en av Norges mest prestisjefylte næringslivspriser og den deles ut årlig. 

Skagerak Energi består av flere selskaper, og nettsidene skal enkelt gi kundene den informasjon de trenger. CoreTrek har vært med i prosjektet fra starten. Sammen gjennomførte vi en detaljert spesifikasjon for de nye nettsidene. Vi gjennomførte også brukerundersøkelser som ga mange nyttige innspill for design, struktur og innholdet på siden. Dermed hadde vi god kunnskap fra starten, og et godt utgangspunktfor design og utvikling av nettsidene.

– Samarbeidet med CoreTrek gikk veldig bra. Jeg tror årsaken var en kombinasjon av grundig forarbeid hos oss, sammen med en profesjonell leverandør med et velutviklet og velutprøvd publiseringsverktøy, sier kommunikasjonsdirektør i Skagerakk Energi Kristian Norheim.

Flere nettsted i samme løsning

www.skagerakenergi.no er et stort nettsted som dekker flere firmaer under én paraply. Hvert selskap har sine egne næringsfelt, men alt er samlet i ett felles nettsted for å skape en felles profil og gjenkjennelse for kundene. Hvert enkelt selskap har sin egen struktur, innhold og fargeprofil på nettstedet.
skjermdumper fra skagerakenergi.no

www.skageraknett.no har brukervennligheten stått i fokus. Her finnes gode funksjoner og skjemaer som gir kundene mulighet til å enkelt kontakte selskapet til alle døgnets tider. De har også implementert en chatbot som forenkler prosessen for kundene.

På www.skagerakkraft.no finner du en smart kartløsning med filter. Her ser kundene alle kraftverkene til Skagerak Kraft og de kan dermed følge med på hvor strømmen deres kommer fra.
https://www.skagerakkraft.no/kraftverksoversikt/category1120.html 

Oversikt over kraftverk

Skagerak Kraft har mange kraftverk i Sør-Norge. Kraftverkene presenteres i et oversiktlig kart hvor brukeren kan navigere seg fram til kraftverket han/hun ønsker å se nærmere på. 

I tillegg har kartet filterfunksjon hvor brukeren kan velge type kraftverk, vassdrag, fylke og årlig produksjon. Se oversiktskartet her.

Hvert av kraftverkene presenteres i en egen mal hvor sentrale data er fremhevet med ikon og data. Kraftstasjonens plassering vises i eget kart og en kan enkelt navigere videre til andre kraftverk i samme vassdrag. Via en integrasjon med yr.no vises været for området
skjermdumper fra skagerakenergi.no

Internettmagasin

I tillegg har hele konsernet et felles magasin-nettsted som henter innhold fra de ulike selskapenes sider. Dette presenteres i en mer leservennlig utforming på www.skageraknytt.no. Her fortelles historier fra, og i tilknytning til, Skagerak-konsernets virksomhet.

Les også: Skagerakenergi.no kåret til Årets nettsted på Farmandprisen 2018