Nå lanseres funksjonen “Logg inn med Vipps”. og flere store nettsteder har allerede implementert den. Funksjonen er gratis i bruk for bedriften eller organisasjonen som driver nettstedet. 

Vipps har blitt en av Norges sterkeste merkevarer på forholdsvis kort tid, og appen hvor man betaler og sender penger til venner, er på topplistene over Norges mest brukte. Nå kan du med brukeren fra denne appen også logge inn på nettsteder. Vi tok en prat med produktsjef i Vipps Vidar Holm. Antallet brukere som kan benytte seg av den nye funksjonen er ikke få.

– I dag har vi over 3,5 millioner brukere i Vipps, og alle over 15 år kan bruke Logg inn med Vipps, opplyser Vidar Holm. 

Trenger ikke huske brukernavn og passord

Hvordan fungerer Logg inn med Vipps i praksis for brukeren?

– Logg inn med Vipps fjerner behovet for brukernavn og passord og tilbyr en superenkel registrering, der kunden slipper å skrive inn all informasjon. Brukerne trenger bare å huske telefonnummeret sitt og bekrefte i appen.

Vipps er blitt kjent for sin enkle og gode brukeropplevelse, og slik er det også her. Med den nye innloggingsfunksjonen slipper man å legge inn informasjon som nettsteder ofte spør etter; navn, e-post, telefonnummer og adresse, og Vidar forteller videre:

– Logg inn med Vipps passer godt for registrering og pålogging hos nettbutikker, nettaviser, innholdsleverandører, medlemsorganisasjoner og tjenesteleverandører.

Med Logg inn med Vipps kan man hente brukerens informasjon automatisk. Dermed er det ikke behov for at brukeren taster dette inn manuelt. Samtidig er denne operasjonen gratis for organisasjonen bak nettsiden. Kun dersom man har behov for å hente brukerens fødselsnummer har dette en liten kostnad. 

Vi i Coretrek har lang erfaring med ulike autentiseringssystemer og har hjulpet flere kunder med ta i bruk Logg inn med Vipps på deres sider. 

Enklere innlogging er lønnsomt

Vidar forteller at Logg inn med Vipps passer godt for flere typer nettsteder. 

– Nettbutikker får bedre konvertering ved å gjøre det enkelt for nye kunder å gjennomføre kjøp. All personinformasjon hentes fra vipps-brukeren, og man trenger ikke lenger ha et "Betal uten å lage bruker"-alternativ. Når kunden kommer tilbake kan han eller hun ønskes velkommen og få tilpasset og relevant innhold som utløser kjøpelyst.

– Nettsteder for medlemsorganisasjoner og leverandører er en annen type sider som man kanskje ikke besøker så ofte, men som krever innlogging. På slike nettsteder har kunder ofte problemer med å huske brukernavn og passord. Logg inn med Vipps fjerner hele problemet, forteller Vidar.

Produktsjefen spesifiserer til slutt at Vipps ikke er legitimasjon og har hakket lavere sikkerhetsstyrke enn BankID. For bedrifter som ønsker å legitimere nye brukere eller gi tilgang til sensitiv informasjon eller handlinger, kan BankID være et riktigere alternativ. 

Se Vipps sin egen beskrivelse av Logg inn med Vipps

CoreTrek er Vipps-partner

Vi liker Vipps sine produkter veldig godt. Det hadde vi antagelig gjort uansett om vi var Vipps partner eller ikke. Vipps er blitt raskt kjent for sin uovertrufne og enkle brukeropplevelse.

Som Vipps-partner har vi tilgang på ressurser og hjelp direkte fra Vipps. Vi har dermed førstehåndskjennskap til Vipps sitt produktspekter, noe som gjør oss til en innovativ sparringspartner når det gjelder bruk og implementering av funksjonalitet fra Vipps.

Blant våre kunder er Bil i Nord (kjøp bruktbil på bilinord.no) og Fagorganisasjon (innlogging for Min side på fo.no) de første som lanseres med Logg inn med vipps. Har du spørsmål om hvordan Vipps sine funksjoner kan brukes på din nettside, så ta gjerne kontakt med oss.