Alle bruker Google. Det er vel bare min far som frem til ifjor ikke helt skjønte hvor smart Google gjorde meg da han stod fast i kryssordet sitt. Jeg fremsto svært kunnskapsrik og fikk en høy stjerne for min allmennkunnskap takket være nettopp Google. Men nå vet han dessverre bedre... Googles eksistenserklæring har i følge Wikipedia hele tiden vært å organisere verdens informasjon og gjøre den universelt tilgjengelig og nyttig.

Selskapets uoffisielle motto er: “Don’t be evil”. Et svært enkelt og tydelig motto. Akkurat som Walt Disney har “Fun for the whole family” legger “Don’t be evil” føringer for hvordan selskapet skal fremstå. Om dette etterleves til punkt og prikke skal vi ikke gå inn på her.

I en egen liga

Google har lykkes i forhold til innovasjon, merkevarebygging og relevans. Det er gammelt nytt at “å google” er et verb innarbeidet i vokabularet til alle verdens språk. Det er heller ikke lenge siden det var av relativt stor interesse når Google gjorde en designendring på nettsiden sin - om det så bare var en endring av font eller farge. Det å forstå Google er et eget fagfelt og du kan utdanne deg til Google-konsulent - en attraktiv tittel å ha i dagens arbeidsmarked.

Den mektige

Google er som den kuleste jenta eller gutten på skolen. Han / hun legger listen for hvordan ting skal være: Hva som er “hot or not”, hvem som er “in or out”, og omgivelsene gjør det de kan for å være i den innerste krets, altså rangeres høyt og komme opp på side én på Google-søk. Dette vitner om en enorm makt.

Andre konkurrenter ypper seg, men noen av disse har blitt feid av banen og blåst bort som i en viss reklamefilm fra Handelshøyskolen BI. Det sies at Google måler nettsteder på over 250 signaler og at de gjør algoritme-endringer flere tusen ganger i året. Så her gjelder det å henge med i svingene for å være oppdatert, og her er jeg så heldig at jeg jobber med spesialister på fagområdet. Si i fra om du ønsker bistand

Tallfakta om Google

 • I Norge har Google en markedsandel på 97%
 • Globalt har Google over 6,5 milliarder søk per dag
 • I Norge har Google 56 millioner søk per dag
 • Google er verdens største kanal for trafikk
 • Cirka 65 prosent av all norsk trafikk på internett kommer fra Google
 • 72% av de som søker på Google stoler på søkeresultatet de får opp
 • I dag er selskapet verdt mer enn 300 billioner dollar
 • Ved siden av Google søkemotor har selskapet 250 andre produkter i porteføljen

Harde fakta om Google

 • Selskapet ble grunnlagt av studentene Larry Page og Sergey Brin i 1998.
 • Google ble børsnotert 19. august 2004
 • I august 2015 kunngjorde Google planene om omorganisering av selskapet
 • Google ble et datterselskap av Alphabet og så dagens lys 2.oktober
 • Google feirer bursdagen sin den 27.september hver år.

Morsomme fakta om Google

Ordet Google stammer fra det matematiske begrepet “Googol” som betyr 1 etterfulgt av 100 nuller. 
Google eier også domener som “googel.com”, “gogle.com”, “googlr.com”
Ved siden av Google søkemotor har selskapet 250 andre produkter i sin portefølje

Hvordan er det mulig?

Google har jobbet sten på sten og vært tro mot sitt konsept - akkurat slik en sterk merkevare skal være. Google har lirket seg inn i vår hverdag og gjort seg ganske uerstattelig - i alle fall enn så lenge. Ingenting varer evig, men i dag virker det like usannsynlig at Google skal gå på en smell som at vi ikke skal få lov til å gi noen en klem eller gå og se en fotballkamp på et helt år… Vi får ta en ny status om fem år og se hvor Google er da. Gratulerer så mye med dagen Google!

Les om fordelene ved Google Analytics her


Kilder: Google, Wikipedia, Webgruppen,