Mange organisasjoner jobber hardt for å være synlige og få fram sitt budskap med små midler. Her kommer Google dem i møte! Ad Grants er et program hvor Google gir kvalifiserte organisasjoner månedlig kampanjesponsing på opptil 10 000 amerikanske dollar, altså 85 000 kroner med dagens kurs. Her forklarer vi hvordan en organisasjon går fram! 

Google Ads fungerer slik at annonsene vises i søkeresultatet og her kan din organisasjon bli synlig kostnadsfritt. De som søker etter informasjon om noe din organisasjon omtaler, får se annonsene. Dette er en effektiv måte å øke antallet interesserte besøkende til ditt nettsted, og kan benyttes i arbeidet med å skaffe flere medlemmer eller økt støtte på andre måter.
Vi hjelper selvsagt til med søknad, oppsett og drift av en slik kampanje!

Er din organisasjon kvalifisert for Google Ad Grants?

Følgende krav er gjeldende for å motta støtte til Google Ad Grants:

  • Organisasjonen må ha gyldig veldedighets-status i Norge ved å være registrert hos TechSoup Norge. 
  • Organisasjonen må være et selskap, en stiftelse eller et livssynssamfunn som er kvalifisert til å motta fradragsberettigede donasjoner (se skatteloven §6–50) eller registrert i Frivillighetsregisteret. 
  • Organisasjonen må kjenne til og godta Googles påkrevde sertifiseringer for ikke-diskriminering, samt mottak og bruk av donasjoner.
  • Organisasjonen må ha et fungerende nettsted med godt innhold som er tilrettelagt for å finnes i Google-søk (Søkemotoroptimalisert)  

Oppsett og drift av kampanje

Når søknaden er innvilget og din organisasjon er verifisert som mottaker av støtte til Google Ad Grants, setter vi opp en Google Ads-konto med riktige søkeord, kampanjer og tekstannonser.  Som Google Premium Partner med mer enn 18 års erfaring, er vi i CoreTrek eksperter på annonsering i Google. Vi arbeider kontinuerlig med å optimalisere kampanjene, observerer og justerer, og sørger for at annonsene får så god synlighet  som mulig og at de målene vi har satt i forkant faktisk nås. Dette kan kjøres parallelt med eventuelle andre kampanjer som er i gang eller som er under planlegging på organisasjonens vegne. 

Om organisasjonen kvalifiserer til støtte for å benytte annonser inntil 85 000 kroner, så gir det en solid mulighet til å oppnå økt synlighet og bevissthet på organisasjonens vegne. Sammen vil vi skape attraktive annonser som å nå organisasjonens mål, enten det er å promotere et budskap, drive trafikk inn på nettsiden, verve nye medlemmer, eller fremme donasjoner.

Ønsker du mer informasjon om Google Ad Grants? 
Ta kontakt ved å sende en e-post til marianne@coretrek.no  eller ring 907 83 297‬.