Dette spørsmålet får vi veldig ofte. Idéen er gjerne forklart med bare et par setninger. Dette er dessverre ikke nok for oss til å gi et seriøst estimat…

Det blir som å be en snekker om prisen på et to etasjes hus med garasje. Vi trenger «arkitekttegningene» for å gi et seriøst tilbud, og i IT-verden vil det si:

  • Kravspesifikasjon
  • Wireframes
  • Forretningsplan

Du må gjerne lage dette selv, her er noen linker som hjelper deg i gang:

Kravspesifikasjon

Kravspesifikasjonen forklarer de funksjonelle kravene til appen. Her er noen kilder som forklarer hva en kravspesifikasjon er og hva den ikke er:

Anskaffelser.no om kravspesifikasjon
Universitet i Agder om kravspesifikasjon

Wireframes

eksempel på wireframes

Wireframes er grove tegninger av nødvendige skjermbilder. Vi anbefaler at disse utarbeides i Balsamiq – et verktøy som er svært enkelt å jobbe med. Hvert eneste skjermbilde må lages som en wireframe, ingen skjermbilder må utelates eller tas som en selvfølge.

Lær wireframing av Balsamiq
User stories med Balsamiq
Eksempler på andre typer wireframes

Forretningsplan

Vi anbefaler også at du lager en forretningsplan som viser hvordan du skal tjene penger på det som utvikles. Her er noen kilder som forklarer mer om hva en forretningsplan er og hva den bør inneholde:

Visma om forretningsplan
Tekna om forretningsplan 
Lederkilden om forretningsplan 

Hvis du ikke selv klarer å lage en kravspesifikasjon, wireframes og en forretningsplan for hvordan du skal tjene penger, fortvil ikke, vi kan hjelpe deg med det. Vi vil da fakturere deg for denne rådgivningen.

Vi begynner oftest med en heldags workshop for å

  • Forstå akkurat din kjernevirksomhet
  • Komme med gode råd
  • Se på hvordan tjene penger
  • Vurderer hva som er best practice
  • Se om standardmoduler eller eksisterende skytjenester kan benyttes for å redusere utviklingstiden.

Det er du som bestemmer endelig agenda og innhold, men vi kommer med råd og vi lager kravspesifikasjonen for deg basert på dette. Spesifikasjonen må ofte revideres et par ganger før du er helt fornøyd.

Basert på kravspesifikasjonen, wireframes og forretningsplan får du så tilbud som du fritt kan velge å akseptere eller avslå.

Vi anbefaler også at du leser:

Hva skal til for å lage en app? og Hvor mye koster det å få laget en app?