Bedre søkemotoroptimalisering

Google er generelt glad i nettstedet som bruker video. Ofte blir man belønnet med litt høyere rangering ved bruk av video. Dette skyldes nok at videoer gir besøkende en bedre brukeropplevelse enn nettsteder som ikke har video. En god brukeropplevelse er viktig for Google, og derfor vil nettsteder med videofilmer bli rangert høyere enn nettsteder uten. En annen viktig faktor er nok at Google måler hvor lenge man er inne på en nettside. Dersom  en nettside har besøkende som er inne på nettsiden lenge, vil Google ofte belønne slike sider. Hvorfor er folk inne lenge på en side? Jo, de ser jo på videoene denne nettsiden har. 

Bedre forklaringer

Noen produkter og tjenester kan være vanskelige å forklare ved hjelp av tekst og bilder alene. Videofilmer kan hjelpe til med å forklare produktet eller tjenesten på en mer selgende og forståelig måte. Dette kan bidra til å øke forståelsen av produktet eller tjenesten, og dermed gjøre det enklere å bli kunde av bedriften din.

Økt salg

Har du gode produkter eller tjenester, vil en god video hjelpe på salget ditt. En bra laget video vil fange oppmerksomheten til besøkende og holde den mye lenger på nettsiden enn tekst eller bilder - og da øker også sjansen for at de utfører en ønsket handling - som å kjøpe et produkt eller registrere seg for en tjeneste.

Økt engasjement i sosiale medier

Når du først har produsert en video til nettsiden, bør den også brukes i sosiale medier. Da kan du øke engasjementet i sosiale medier, samt øke salget av dine produkter og tjenester.

Styrket merkevarebygging

Videofilmer kan også hjelpe nettstedseiere med å bygge merkevarebevissthet. Bruk av video kan gi besøkende et bedre inntrykk av hva merket ditt handler om og hva det tilbyr. Video kan også brukes til å kommunisere merkevareverdier, og dermed styrke merkevarebevisstheten.

Du trenger ikke være Hollywood skuespiller

Mange kunder blir litt stresset når jeg sier at de kan filme seg selv og snakke varmt om det de tilbyr. Mange snakker daglig om sine produkter og tjenester til kunder, enten fysisk, via telefon eller Teams møter - så hvorfor ikke nå ut til langt flere? Man trenger ikke være den fødte skuespiller. En slik film skal være troverdig og da skal man være seg selv. Si det du pleier å si når du snakker med mulige kunder. Vær deg selv - enkelt og greit.

Du må være forberedt på mye øving og en del prøving og feiling, men det kommer til å bli bra til slutt.

Du trenger heller ikke Hollywood utstyr

I dag kommer man langt med en god mobil, en ekstra mikrofon og litt godt med lys. Gjør det enkelt. Du kan også bruke oss for å få hjelp og gode råd. 
 

Provida Varme AS

Provida Varme AS er et eksempel på en kunde som har produkter av høy kvalitet til en litt høyere pris enn mange av konkurrentene. Før brukte de tekst og bilder som virkemidler for å selge produktene i nettbutikken sin. Dette fungerte ok, men Provida Varme ønsket mer salg i nettbutikken. De ønsket også flere forhandlere og økt engasjement i sosiale medier. Provida Varme tok utfordringen som jeg gav dem, og satte selv i gang med å lage filmer av omtrent alle produktene de hadde. Det resulterte i økt salg i nettbutikken, flere nye forhandlere og økt engasjement i sosiale medier! Forhandlerne er spesielt fornøyde med videoene som er laget. Alle produktvideoene gjør det enklere for forhandlere å selge Provida Varme sine produkter, ved at forhandlere kan legge ut videoene også på sine egne sider. En video kan si mer enn tusen ord.

Eksempel: Se Provida Varmes video her  


Majesty Skis

Majesty Skis er et annet eksempel på en kunde som nylig har begynt å lage videoer som beskriver produktene de tilbyr. De leverer ulike ski av høy kvalitet. Majesty Skis får allerede mange positive tilbakemeldinger på de videoene de har laget. Majesty Skis kommer opprinnelig fra Polen og ledelsen der var så fornøyd med videoene at de har selv tatt disse i bruk på de polske nettsidene (da med polsk tekst selvfølgelig). Det står også på planen å lage langt flere slike videoer.

Eksempel:  Se Majesty Skis video her

Som du ser; bruk av video på ditt nettsted har mange fordeler. Tar du utfordringen?

Kontakt oss gjerne, så hjelper vi deg i gang!