I 2020 blir 17. mai-feiringen litt annerledes enn normalt i kommunene rundt omkring i landet, og Hamar kommune har tenkt utenfor boksen her! Alle som ville fikk sin gigantiske puslespillbrikke og dekorerte denne på sin måte med noen retningslinjer. Hver dekoratør så kun sin egen brikke og ingen får se hele bildet før dette er satt sammen og vises på NRK1 kl. 09:57 på nasjonaldagen.

En slik operasjon krever planlegging og gode verktøy. Hvem har dekorert hvilken brikke? Hvordan instruere dekoratørene på hva de skal male på sin brikke uten å se nabobrikkene. Coretrek har laget en egen modul til kommunens nettsider som holder orden på dette!

Se videoen og les mer under. 

 

628 brikker dekorert av innbyggerne i Hamar 

Brikke628 brikker på omtrent en halv kvadratmeter hver ble delt ut til alle som ville male! Ferdig malte brikker ble levert på kommunehuset i Hamar tidligere denne uken, og natt til 17. mai skal puslespillet settes sammen.

– Utfordringen var hvordan hver enkelt kunne hente sin blanke gigant-brikke, og få vist et bilde av hvordan de skulle male denne brikken når de kom hjem. Samtidig skulle man ikke kunne se andres brikker eller klare å "snoke" seg frem til å se dette ved å taste inn mange koder. Alt måtte være topp hemmelig, forteller administrerende direktør i CoreTrek Kristian Susnic.

Flere utfordringer i vår leveranse

Det var flere små og store tekniske utfordringer ved denne leveransen for CoreTrek sin del, kort tidsfrist var bare én av dem. I tillegg til at det ikke skulle være mulig å finne ut av motivet for det ferdige puslespillet, var det også viktig å holde styr på hvem som mottok de ulike brikkene, slik at man kunne oppspore dem dersom de ikke leverte inn sin ferdig dekorerte brikke i tide. 
– Hamar kommune trengte med andre ord en enkel og effektiv løsning for registrering av hvem som hentet brikkene og samtidig sikre at denne personen bare kunne se "sin" brikke, sier Susnic.

Test av puslespillbrikker
Innbyggere henter sin puslespillbrikke for dekorering.

Avduking direkte på NRK1 17. mai kl. 09:57

Nå er samtlige brikker levert inn og det gjenstår «bare» å sette sammen dette store felles pusleprosjektet. Selve avdukingen blir overført direkte på NRK1 kl.09:57 på nasjonaldagen. 
– Dette har vært et utrolig morsomt prosjekt. Her var det skikkelig rift om å få lov til å delta, og vi kunne hatt enda flere brikker. Vi gleder oss veldig til avdukingen 17.mai! Sier Truls Pedersen, produsent for kultur og frivillighet i Hamar kommune. 

Pedersen benytter anledningen til å oppfordre alle om å se denne avdukingen direkte på TV. 
– Dette selvsagt av smittevernhensyn, men også fordi vi har leid inn dronefotograf som skal filme det hele fra oven – for å se det ferdige resultatet best mulig, forklarer han. 
– Jeg vil også takke CoreTrek for at de utviklet et så bra og funksjonelt system for oss til dette prosjektet, avslutter Pedersen.
CoreTrek ønsker lykke, lykke til! Det har vært en veldig morsom oppgave for oss, og vi skal selvsagt også se på NRK1 kl. 09:57 på nasjonaldagen.