Universell utforming av nettsider i 2024
Er du oppdatert på kravene? Ulike krav om universell utforming gjelder for nettsider i privat og offentlig sektor. Kravene består av utvalgte retningslinjer fra WCAG (WCAG = Web Content Accessibility Guidelines). Har du kontroll på hvilke krav som gjelder for nettsiden til din virksomhet?
I privat sektor er det 35 krav som gjelder, mens det i offentlig sektor er 48 krav å forholde seg til etter at det kom et nytt krav i 2024. Vi har laget to artikler som kan være til hjelp for å få oversikt. Her kan du lese deg opp på hva som gjelder for henholdsvis privat og offentlig sektor.
Gjør din nettside tilgjengelig for alle
Over én million nordmenn kan ikke bruke en nettside på ordinært vis. De har en funksjonsnedsettelse som gjør det vanskelig å se, høre eller bruke nettsiden.
Ved å gjøre nettsiden mer tilgjengelig og oppfylle kravene til universell utforming, får du flere besøkende og mer trafikk.
Les de to artiklene her:
1. Krav til universell utforming av nettløsninger i privat sektor
2. Universell utforming på nettsteder i offentlig sektor
Ignorerer du kravene kan det i verste fall vanke bøter
Det er viktig å merke seg at kravene om universell utforming ikke bare er en oppfordring uten konsekvenser. UU-tilsynet utsteder bøter dersom man ikke gjør korrigeringer etter tilsyn.
Vi kan hjelpe deg
Dersom du synes dette er komplisert og ønsker bistand, er du velkommen til å ta kontakt med oss. Du kan også melde deg på kurs i universell utforming for webredaktørerer.
Kurs i universell utforming for webredaktører
For å gjøre deg kjent med kravene, inviterer CoreTrek til et kurs der du blant annet lærer om hvilke feil du skal unngå, og hvordan du som webredaktør kan bidra til at nettstedet ditt tilfredsstiller UU-kravene over tid. I tillegg til å gjennomgå UU-kravene, vil vi også legge inn en kort sekvens om SEO, eller digital synlighet - et viktig element for deg som ønsker å være synlig på nett. Dette kurset gjør at du som webredaktør med enkle midler kan unngå de alvorligste fellene, og i tillegg bidra til at nettstedet får bedre rating hos søkemotorene.
Kurset arrangeres som et digitalt kurs onsdag 16. oktober kl 09:00 - 11:00. Vi setter i tillegg av tiden frem til kl. 11:30 for eventuelle spørsmål og dialog.
Pris for deltakelse:
- Første deltaker fra ditt firma: kr 1 900,- eks mva
- Flere deltakere fra samme firma: kr 950,- eks mva per ekstra deltaker
Deltakelse faktureres i etterkant og lenke til kurset sendes ut dagen før kurset avholdes.