Skjermdump av filarkiv visning i CP9

Multimedia

I CorePublish kan man laste opp de fleste filtyper. Dette gjøres i et eget filarkiv slik man er vant til å håndtere filer på en PC.

Det er mulig å laste opp flere filer samtidig. Mange filtyper blir automatisk behandlet slik at de blir enkle å ta i bruk senere. I praksis er det kun plassen på harddisken som gir begrensning i antall filer man kan laste opp i multimediearkivet.

Filene kan brukes på kryss og tvers på flere ulike nettsteder parallelt. De er kun tilgjengelig for brukere med rettigheter til filene. Systemet tillater ikke sletting av bilder som er i bruk.

 

Video

I CorePublish kan man enkelt laste opp videofiler i multimediearkivet. Da blir filmene automatisk formatert om til HTML5 videoformat slik at de kan settes rett inn i en artikkel på samme måte som et bilde. Det blir samtidig lagret et bilde som forhåndsviser et utdrag av videoen.

Bildebehandling

Bilder er en viktig del av mange webløsninger. Det er derfor avgjørende at systemet har en effektiv og automatisert bildebehandling. Ved opplasting av bilder i CorePublish blir bildene automatisk skalert til forskjellige forhåndsdefinerte formater. Ønskede størrelser kan enkelt settes og endres ved behov.

Core Publish - Bildebehandling

Bildene som lastes opp vil automatisk bli lagt til exif-data som fotograf, dato etc. og man kan legge til Alt-tekst og andre metadata ved behov. Det er enkelt å se hvor bilder er i bruk.

Det finnes en egen bildelab i systemet. I denne kan man redigere bildene direkte i nettleseren slik at man slipper å laste ned bilder for å redigere dem i et eksternt bildebehandlingsprogram. Dersom man for eksempel beskjærer et bilde og lagrer dette over originalbildet vil dette automatisk bli ertstattet alle steder originalbildet er i bruk.

Retinabilder

I CorePublish er det automatisk støtte for visning av bilder i retinakvalitet. Dette forutsetter at skjermen som henter opp nettsiden støtter retinabilder og at bildene som lastes opp i CorePublish er av høy nok kvalitet. I praksis erstattes bildet som skal vises automatisk med et retinabilde.