Etter at vi i har levert apper til PostNord, Bane NOR, og Pindena, tar mange kontakt med oss med følgende spørsmål:

Jeg har en kjempepegod ide til en app, men klarer ikke lage den selv. Hvor mye koster det å få laget en app?

Vi har fundert en del på hva som er et godt svar på dette spørsmålet, og kommet fram til at svaret er:

Det koster like mye som en bil

En grei bil som tar deg fra A til B kan du få for kr. 200.000,-, men skal du ha en fullspekket Koenigsegg må du ut med over 5 millioner kroner. Et sted mellom der ligger også prisen på en app. Som regel. Det finnes nemlig ingen øvre grense 1). Du kan alltid putte inn mer funksjonalitet. Og jo mer funksjonalitet - jo høyere pris. Man får det man betaler for i app-verden også!

Før diskusjonene kommer så langt som til funksjonaliteten bør du imidlertid ha tenkt på:

  • Forretningsmodellen
    Hvordan skal du tjene penger på appen? Er det en betalt app, eller er den reklamefinansiert? Eller er det In App Purchases?
  • Markedsføring
    Det er ikke lett å bli synlig i Google Play og App Store. Per i dag er det over 3 millioner apps der. Og antallet øker raskt. Mange av appene er veldig bra, men de er nesten umulig å finne i skogen av middelmådige og direkte dårlige apps. Markedsføring er den største kostnaden din hvis du skal lykkes med en kommersiell app, og budsjettet bør være høyere enn budsjettet for selve utviklingen av app'en.

Kanskje selvsagt for bedriftskunder, men uansett verdt å minne om: En plan for finansiering av utvikling og markedsføring er sentral for at du i det hele tatt skal komme ut av startgropa med appen din!

Så – for å komme tilbake til spørsmålet om hva apputviklingen koster:

kostnadsgrafVi har laget en graf som (uten noen form for statistisk gyldighet) viser hvor mye det erfaringsvis koster hos oss.

Vi har gjort enkle jobber for under kr. 200 000,- og vi har laget omfattende corporate apps for over 1 million kroner. Men du får til mye i spennet mellom disse ytterpunktene…

Merk at denne kostnaden gjelder hos CoreTrek, andre apputviklere kan ha andre priser og erfaringer.

Hvis du går svanger med en app-idé vil dette kanskje gi deg et hint om kostnadsbildet. Lykke til med prosessen, og ta gjerne kontakt med oss dersom du ønsker å drøfte et konsept!

Spoiler:

Neste post vil dreie seg om hva du bør forberede og planlegge før du tar kontakt med apputviklere.


1): Det er imidlertid en nedre grense for app-kostnader, for Apple har gjort prosessen med å lansere en app i App Store til en lang og pinefull prosess.